Redigeringsproces - Efter at have skudt 200-1600 billeder, hvordan redigerer du dem bagefter?

profile
for 7 år siden

Det lyder som det sikre valg at have billederne på to externe harddiske. Det er vidst mere end hvad jeg selv kan sige :)

 

Mine egne billeder bliver der lavet backup af en gang i mellem. Hvis jeg har været meget aktiv, (altså skudt mange billeder) bliver det gjort oftere. Backup foregår også på en ekstern harddisk som udeukkende bliver brugt til backup. Her kopierer jeg så alle billederne over, så mappernes navne passer med de kopier jeg har på computeren.

 

Grunden til at jeg har en dedikeret harddisk til backup og at den kun tændes hvis jeg skal lave backup, er at jo mindre slid sådan en harddisk får, jo længere levetid har den.

profile
for 7 år siden

Tømmer gerne kortet for billeder når jeg er færdig med projektet. Altid over i en mappe med dato og evt. navn på projektet og lægges så over på to forskellige externe.

Sletter lige de slørede og andre fejlskud og tjekker lige mappen for de rigtig gode skud. ( som der forhåbentlig er nogle af ;) )

Redigere i enten Photoshop eller Paint Shop Pro X7. Klipper, ændre farverne så stemningen passer til det jeg gerne vil opnå med billedet.
Nå ja, masser af kaffe ( og stærke bolcher )

profile
for 7 år siden

Ja, brugere af sitet her suplere fint med billeder, men ofte er skrevne ord mindst ligeså meget vær som det enkelte billede..


Håber på mere trafik i forumet.

profile
for 7 år siden

Tak for svaret Mikkel og Egon, det er rigtig fedt at der kommer lidt socialt herinde, ikke mindst at høre hvordan I klarer jeres billeder :)

profile
for 7 år siden

Jeg laver også en grov sortering først. Fotograferer næsten ikke i RAW, gider ikke!!  Billederne er næsten altid i så god kvalitet i JPEG, at jeg ikke behøver at ændre dem. Bruger dog nogle gange Adobe Photoshop Elements til at redigere i. Bruger også Nik Collection, især Viveza 2. Det er et fantastisk program, og så er det gratis. De bedste billeder ligger jeg på Framia, når jeg husker det!

 

profile
for 7 år siden

Kaffe og tobak inden for rækkevidde er et must i mit tilfælde, og gerne passende musik i baggrunden.

Oftest RAW der behandles i Lightroom, og typisk forbi Silver Efex hvis der er tale om et S/H; hvilket hænder tit, og så tilbage til Lightroom.

Gemmer RAW filerne der er behandlet, og alt andet skrottes, men arbejder på et nyt lagersystem, for tænk nu hvis man sletter for meget..

Portræt billeder tager jeg intet for, og den fotograferede får typisk 1-3 billeder, men aldrig RAW filen.

profile
for 7 år siden

Jeg vil gerne høre lidt om hvordan I redigerer jeres billeder?

 

Jeg selv har ofte en masse ram-kort med ude, så hvis nu et enkelt skulle gå i stykker, mister jeg kun en lille procentdel af billederne og ikke dem alle.

Når jeg så har skudt de her ~300 billeder, tager jeg hjem og lægger dem på computeren med det samme, så hvis jeg skulle glemme det, og ved et uheld komme til at formatere et kort, så mister jeg ingen billeder.

 

Billederne bliver importeret til Adobe Photoshop Lightroom, og alle kort lægger fremme på skrivebordet i en stak oven på hinanden. - Så har jeg nemlig billederne to steder, og hvis noget skulle gå galt, kan det "nogenlunde" reddes.

 

Lidt afhængig af hvad jeg har skudt billeder af, så bliver billederne grov sorteret. Altså i Lightroom kan man kateorisere billederne og give dem en karakter. De dårlige billeder bliver kasseret, og de bedre får en karakter mellem 1-5.

 

Så grov redigerer jeg billederne, med lysforhold og farve.

 

Herfra er det meget forskelligt hvad jeg gør ved billederne.

 

Billederne med karakteren 5 får en ordentlig kærlig redigeringsomgang, til en god kop hjemmemalet kaffe! :D Så kigger jeg alle billederne igennem fra karakter 1-5, nogle bliver delt på Framia, de fleste får personen jeg har skudt billeder af (hvis altså det er portræt/model billeder)

 

Noget jeg ALTID ALTID ALTID gør, er at lave en ekstra mappe til personen som skal have mine billeder, med billederne i en meget lav opløsning hvor mit vandmærke indgår. Disse billeder kan modtageren nemlig nemt dele på nettet (hvilket de altid gør) - Så får jeg mit navn ud, og de kan nemt dele dem uden at jeg skal være bange for at de bliver brugt til diverse ting jeg ikke ville bryde mig om :)

 

Hvad gør du ?

Du skal være logget ind for at kunne skrive Login her