22 ting du ikke må sige til en fotograf

by Dan Thøisen


Skrevet for for 7 år siden


Kender vi ikke alle det, at vi er ved at gøre klar til at tage nogle billeder til en "konfirmation, fødselsdag, (sølv, guld, kobber ...) bryllup eller noget helt andet" og så kommer der den her person hen til dig som altid lige skal give sine råd, eller gode kommentarer med.

 

Nogle af dem kommer her:

  1. Hvilket kamera bruger du? - Aha! jeg har et bedre et
  2. Kan du få mig til at se lidt yngre/tyndere/bedre ud?
  3. I disse dage gør kameraet jo alt for dig
  4. Jeg har en super fed opgave til dig! - Der er ingen penge, men der er tonsvis af omdømme!
  5. Hvor mange megapixels har den der dims?  6. Vi har slet ikke brug for en fotograf, jeg skyder bare billederne med min iPhone!
  7. Hey kan du ikke komme til mit bryllup? - og så gerne tage dit kamera med?
  8. Kender du alle indstillinger til den der tingest?
  9. Har du gået på fotoskole? Har du en eller anden form for uddannelse?
  10. Kan du ikke bare tilføje det i Photoshop senere?
  11. Kan du få mig til at stå oppe på toppen af et bjerg?
  12. Jeg er såååååå misunderlig, det eneste du skal gøre er at trykke på den knap!
  13. Du kan ikke kalde fotografi for en rigtig kunst, det er jo ikke ligesom at male.
  14. Hvilke 'linser' bruger du? Hvilke indstillinger? Hvad er din blænde? Hvor mange Kelvin grader bruger du til hvidbalancen?  15. Altså det der fotografi halløj, det er mere en hobby, ikke sandt?
  16. Du er sååå dygtig, kan jeg sende nogle selfies som du skal redigere?
  17. Digital fotografi er jo super nemt. De rigtige fotografer, var dem hvor alt blev gjort på film.
  18. Hvornår er billederne klar?? - Jeg vil nemlig gerne uploade dem til Facebook!
  19. Kan du ikke tage mit Facebook cover billede, jeg skal nok tagge dig!
  20. Seriøst?!! - Så meget for at tage billeder?
  21. Får jeg RAW filerne?
  22. Så du er til fotografi, hvad er dit rigtige arbejde så?

Skriv en kommentar:


Søg indlæg

Hvordan bliver jeg en dygtigere fotograf?

Der er mange måder at blive en bedre fotograf på, men nogle af de vigtigste ting at fokusere på er:

 1. Øv dig regelmæssigt: Som med alt andet, kræver det øvelse at blive god til noget. Prøv at tage billeder hver dag, eller i det mindste så ofte som muligt, for at få mest mulig erfaring og forbedre dine færdigheder.

 2. Lær grundlæggende kompositionsteori: God komposition er en af de vigtigste faktorer i god fotografi. Lær om elementer som linjer, former, perspektiv og balance for at forstå, hvordan man arrangerer et motiv for at skabe et interessant og indholdsrigt billede.

 3. Forstå dit kamera: Det er vigtigt at forstå alle de forskellige indstillinger og funktioner på dit kamera, så du kan tage fuldt udbytte af det. Læs kameraets manual og øv dig med at justere forskellige indstillinger for at få en forståelse for, hvordan de påvirker dit billede.

 4. Lær om belysning: Belysning er en af de vigtigste faktorer i fotografi, og det kan være svært at få rigtigt. Lær om de forskellige typer af belysning, såsom naturligt lys, kunstigt lys og flash, og hvordan de påvirker dit billede.

 5. Analyserer andre fotografers arbejde: Se på andre fotografers arbejde for at få inspiration og lære af deres erfaringer. Analysere hvad der gør et billede godt, og hvad der kan gøres bedre.

 6. Eksperimenter med forskellige genrer og teknikker: Prøv at tage billeder i forskellige genrer, såsom landskab, portrætter, street photography osv. Eksperimenter med forskellige teknikker, såsom lange eksponeringer, panoramaer og macro-fotografering, for at udvide dine færdigheder og finde din egen stil.

 7. Tilmeld dig et fotokursus eller arbejd med en erfaren fotograf: At tage et kursus eller arbejde med en erfaren fotograf kan give dig værdifuld viden og feedback, som kan hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder.

Husk at være tålmodig med dig selv, fotografi er et konstant lærende fag.

Farvelæg sort hvide billeder - Komplet guide til at få sort hvide billeder til at få lidt farve

Du har sikkert, som så mange andre, gamle sort hvide billeder i skuffen eller skabet som godt kunne bruge en kærlig hånd med lidt farve.

Har du tænkt, hvordan farvelægger man S/H billeder?

Det er for det meste muligt i dit favorit billederedigeringsprogram så som Photoshop eller Gimp, men det kan godt være en lang og besværlig process at få farvelagt billeder i de ovennævnte programmer.

 

Er der ikke en nem måde at farvelægge S/H billeder?

Jo det er der, jeg ved ikke om det er den nemmeste måde, men helt sikkert nemmere end at skulle tegne og male i Photoshop.

Jeg bruger selv en hjemmeside der hedder https://www.colorizephoto.com hvor du kan uploade dit S/H billede, og uploade nogle reference billeder med de farver du ønsker dit S/H billede skal have.

Et eksempel kunne være dette billede: